Voordat we in de statistieken duiken, eerst even de Google rankings in de context van het dagelijkse leven:
Begin jij ook zo vaak in Google als je naar iets op zoek bent? Kleding, een vereniging, advies, een schilder, een fysiotherapeut, een coach….
De kans is groot dat mensen die jouw hulp of organisatie zoeken dat ook doen.
Dus hoe hoger je in Google staat, oftewel hoe beter je Google ranking, hoe groter de kans dat ze met jou contact opnemen.
Heb je een idee welke woorden jouw potentiële klant intikt als zoekopdracht in Google als ze op zoek gaan? Dan kun je via de onderstaande link checken hoe hoog jouw site staat in de Google rankings voor die zoekwoorden:
Doe de Google ranking check op Ghome.nl
In het onderstaande filmpje zie je hoe ik via Ghome.nl check hoe mijn site in de zoekmachineresultaten scoort op het zoekwoord ‘Cursus MailChimp’.
Update april 2020: het lijkt erop dat Ghome niet meer functioneert helaas. Alternatief (niet gratis, wel betaalbaar) is de rank tracker van Wincher »
Google Ranking in de organische zoekresultaten
Nog even ter verduidelijking: het gaat dus om de vermeldingen van jouw webpagina's in de organische Google zoekresultaten. De organische zoekresultaten beginnen onder de Adwords advertenties:
Voor vermelding in de organische zoekresultaten hoef je niet te betalen. Het kost je wel iets: tijd. Maar als je het slim aanpakt, en het schrijven van kwalitatief hoogwaardige content waar je doelgroep blij van wordt een vast onderdeel maakt van je marketingactiviteiten, dan zul je snel je Google ranking verbeteren.
Gedetailleerde informatie over je Google Rankings
Met de online software van Wincher krijg je op een overzichtelijk manier snel inzicht in meer informatie over de Google rankings van je webpagina's.
Je ziet in één oogopslag:
- per zoekwoord welke pagina het beste scoort voor dat zoekwoord;
- hoe vaak er maandelijks gemiddeld wordt gezocht op dit zoekwoord;
- de ontwikkeling van je Google ranking per zoekwoord in een grafiek.
Klik hier en lees meer op Wincher.com
Een onmisbare tool dus als je zoekmachine optimalisatie serieus neemt.
Bonustip: koppel de Google Search Console aan je website. Dan beschik je daarin via de optie "Prestaties" over nog meer informatie over de zoekresultaten van je website.
Niet tevreden met je Google ranking, en wil je hoger genoteerd staan in de Google zoekresultaten?
Heb je de test ook gedaan en vind je dat jouw website te laag staat? En wil je graag weten wat je kunt doen om je website beter vindbaar te maken? Dan is de 1-daagse SEO cursus “Maak je website beter vindbaar” iets voor jou:
[button link="https://www.vlot-en-goed.nl/seo-cursus-zoekmachine-optimalisatie/" size="medium" color="orange"]Programma en data SEO cursus bekijken[/button]
Je website optimaliseren voor Google kun je daarna zelf, zonder technische gedoe. Deze SEO cursus bespaart je veel tijd omdat je niet zelf alles hoeft uit te zoeken via het lezen van allerlei artikelen en bekijken van YouTube filmpjes van uiteenlopende kwaliteit. En zo'n cursusdag is natuurlijk een mooie stok achter de deur. Einde uitstelgedrag want er staat een concrete cursusdatum in je agenda!
Verder lezen: [related_posts limit="3" image="150"] [divider]
Wow zo ongelooflijk duidelijk, hier kan je echt iets mee! Ik ging net naar een ingewikkeld webinar luisteren toen ik dit binnen kreeg, waar ik niets van snapte (lag ongetwijfeld aan mij) maar hier ben ik superblij mee. Heb gelijk gekeken naar de ranking en een blog geschreven over een van de vragen. Heel hartelijk bedank voor je super duidelijke uitleg!
Als ik niet in Frankrijk woonde, zou ik zeker je cursus volgen, nu gaat dat helaas niet.
Ik vind het raar dat als ik op iemand z'n telefoon zoek naar mijn website, de eerste 5/6 hits op Google van mijn zijn maar dat Ghome.nl zegt dat ik niet op de eerste 10 te vinden ben.
Dat herken ik. Soms hebben dit soort programma's moeite om de Google-gegevens te benaderen. Of Google geeft wisselende resultaten terug over de posities van webpagina's in Google. Beter kun je je noteringen per zoekwoord bekijken over een periode van maanden en daarbij uitzonderlijke pieken en dalen negeren. Wincher.com is dan een handig programma waarbij je niet steeds je website en zoekwoorden hoeft in te typen.
Nog een aanvulling: de persoonlijke zoekgeschiedenis in iemands browser speelt ook een rol. Als iemand bepaalde sites al eerder heeft bezocht, dan staan deze vaak hoger in de zoekresultaten die hij/zij ziet.